Dødvinkel av Bjørn Olav Nordahl

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: Dødvinkel
Forfatter: Bjørn Olav Nordahl
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 978-82-05-49250-9

«Dødvinkel» er en spennende roman om gravende journalistikk og menneskesmugling. Igjen er det Dagens Økonomi-journalistene Ingeborg Nergård Kahn, faren hennes Bjørnar Nergård og Magdalena Mellomstrand som på hver sine hold, tidvis i forskjellige land, graver i det som etter hvert skal vise seg å være en og samme kriminalsak. Hovedhandlingen utspiller seg i Norge, i Oslo og Drammen.

Selv den vesle sikhen Birindar Singh fikk dekket alle verkstedutgiftene etter at Toyotaen hans var blitt brukt som fluktbil da de ble jaget av taxifamilien Khan i Drammen. Den eneste som ikke har gått til psykolog, er Bjørnar Nergård. Ingeborg rister sakte på hodet når hun tenker på faren. Han hadde som vanlig forsvunnet ut i  verden, slik han alltid gjør når den følelsesmessige belastningen blir overveldende på hjemmebane.

Dette henspiller på handlingen i Nordahls forrige bok «Nullpunkt» fra 2014 med mye av det samme persongalleriet som her i «Dødvinkel». Gravejournalistene står overfor samme pakistanske familiebande i Drammen som i forrige bok og finansakrobaten Sverre Auken i Sveits som er gift med Safina som er datter i den samme familien Kahn. Ingeborg Nergård Kahns mann er samme Safinas fetter, men her er det ondt blod etter at Safinas bror forsøkte å drepe Ingeborg og mannen i forrige bok.

De har uansett  historien om smuglernettverket, hvitvaskingen av penger gjennom  boilerrommene, den norske vrien som innbefatter familien Khan  nok en gang, og Christiansen Loading. De har den franske delen av historien og opprullingen som pågår i disse dager, den utrolige triksingen med identitetsbyttene i Norge. Pinsepastoren. Brannen på asylmottaket. Og ikke minst, de har historien om Landinfo og Birgitta Solheim. 

Handlingen tar leseren med også til Franrike, Sveits, Iran og Afrika og folk av flere ulike nasjonaliteter er involvert i menneskesmuglingen med Norge som det endelige målet. Vi blir også kjent med et kristent iransk par som har kommet seg til Drammen på denne måten. «Dødvinkel» foregår i 2013 da Strømsgodset vinner gull i eliteserien, noe som også feires behørig i boka.

«Dødvinkel» er en svært velskrevet og lesbar thriller som kan anbefales som sommerlektyre!

 

uten navn2

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: