Unni Lindells siste krim

Tittel: Dronen
Forfatter: Unni Lindell
Forlag: Aschehoug
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 978-82-03-36331-3

 

Dronen er Unni Lindells andre krim med Marian Dahle, den tidligere bifiguren i Cato Isachsen-bøkene, som hovedperson. Cato er fortsatt med, men nå i en mer perifer rolle

Handlingen i Dronen foregår sommeren 2017, ved en nedlagt militærleir i Maridalen som nå huser et dronefirma. Fem år tidligere ble en ung kvinne funnet myrdet i et telt rett ved. På samme sted, også i et telt, skjer nå et nytt kniv-mord

Da så han teltet. En kvinne krøp ut fra åpningen, reiste seg og gikk noen skritt. En ufrivillig lyd glapp over leppene hans. Hun hadde slått opp teltet nøyaktig på samme sted som den dama var blitt hugget i hjel for fem år siden. Visste hun ikke det? Han senket dronen, kjente grobladene og tistlene som vokste langs grunnmuren klø mot den bare huden mellom sokkene og buksa. Hun hadde hvitt skjørt og en rød topp på seg. Avstandsmåleren viste at hun var én kilometer unna.

Synsvinkelen ligger hos Marian, men vi parallelt også hos morderen Morgan, en savant-autist som elsker droner. Og en copy cat, det var ikke han som drepte kvinnen i teltet 5 år før. Så det finnes enda en morder der ute, etter at Morgan allerede er arrestert og det siste offerets datter telter på samme sted.

Marian kjørte i rasende fart, helt bort til skogkanten og bråbremset. Hun kom seg ut i den svarte natta, dro ledningen ut av mobilen og stappet telefonen ned i lomma, fant lommelykten i baksetet og slo den på. Så løp hun inn i skogen. Støvlene var tunge. De gule lysringene viste henne vei og tvang landskapet frem, som i et forstørrelsesglass; tørr sti, gresskant, mose, steiner, stammer, granbar, maurtue, blader, jord, blomster. Hjertet slo og ga henne jernsmak i munnen. Hørte hun noe?

Bra krim nok en gang fra Unni Lindell, hun leverer som vanlig. Anbefales!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: