Ny Eddi Stubb-roman fra Eie Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: På overflaten flyter vannliljene     
Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: LIV-forlag
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2017
ISBN: 978-82–8330-100-7

«På overflaten flyter vannliljene» er Frode Eie Larsen sjette roman om politietterforskeren Eddi Stubb, som han har etablert solid som en kjent og kjær kriminalhelt for mange lesere.

Han trasket opp på land og vendte seg mot tjernet som lå stille foran ham. Lette krusninger markerte der han hadde gått, og fra stedet hvor den livløse kroppen ble sluppet, lekte små bobler. Men snart ble alt borte, både krusningene og boblene, og det var som ingenting hadde hendt. Tilbake var blikkstille vann. Og på overflaten fløt vannliljene. 

Som leser følger du Eddi og hans kollega Kari Danielsen under etterforskingen av et dødsfall og en forsvinningssak. Stadig får du også gjerningsmannens perspektiv, uten å få vite hvem han er, før helt i slutten av romanen. Gjerningsmannen, som er besatt av hevn, hører stemmer fra naturen i hodet, som får ham til å drepe.

Eie Larsen skriver som vanlig godt språk, og han sparer på den heseblesende action og de voldsbeskrivelser som preger en del annen krim. Men det mangler ikke på spenning av den grunn, som her da Eddi svømmer gjennom et vannrør i jakten på morderen:

Armene støtte mot kanten hver gang han forsøkte å ta et svømmetak, men det gikk framover, helt til strikkegenseren hektet seg i noe og han satt bom fast. Eddi fektet, men til ingen nytte. Han prøvde igjen, men fortsatt kom han ingen vei. Panikken forplantet seg gjennom kroppen, og beskjeden den ga var tydelig: Nå dør du.

«På overflaten flyter vannliljene» er spennende og godt fortalt. Er det noe som trekker ned, så er det et og annet som virker litt urealistisk. Er det for eksempel mulig å løfte en død mannskropp, som attpåtil har et blylodd bundet i beinet, over hodet, og vasse ut til over midjen i et tjern med den og dumpe den? Ikke uten å besitte nokså umenneskelige krefter, tror jeg …

Men alt i alt en god leseopplevelse dette – anbefales!

 

1 kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: