Eie Larsen med ny Eddi Stubb-roman

Tittel: Du skal lide     
Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: LIV-forlag
Sjanger: Krim
Utgivelsesår: 2014
ISBN: 978-82–93184-93-5

 

Det har gått av en bombe under forlagsfesten til Comet Forlag på Farris bad i Larvik, og suksessforfatteren Tanber Thyve er forsvunnet derfra. Han våkner forvirret på et fremmed hotellrom ute av stand til å huske noe siden forlagsfesten og til den mildt sagt foruroligende sms’en: «Du skal lide». Politietterforsker Eddi Stubb får igjen fullt opp å gjøre sammen med kollega Kari med å etterforske eksplosjonen og lete etter den forsvunne forfatteren som også er mistenkt for å være gjerningsmannen. Men som leser vet du allerede fra de første sidene av at det ikke er Tanber Thyve som har gjort det, om det aldri så mye kan se sånn ut på video-opptaket av bombemannen  i samme type frakk som han bruker.

Han slepte forfatteren med seg bort til bilen, åpnet bagasjerommet og fikk pakket den slappe kroppen sammen på den avgrensede plassen. Det så ikke spesielt behagelig ut. I baksetet fant han bagen, dro frem en sprøyte og fylte den med sterk sovemedisin. Et par nysgjerrige dråper siplet fra spissen da han trykket lett med tommelen mot stempelet. Dosen burde være nok til at forfatteren sov seg gjennom hele turen.

At den bortførte suksessforfatteren ikke er bombemannen er ikke like opplagt for Eddi Stubb og hjelperne hans. Oskar, journalist i lokalavisa og samboeren hans er også behjelpelige denne gangen. Hvorfor er Tanber Thyve forsvunnet? De to siste bøkene hans har solgt bare så måtelig, og all oppmerksomhet, det være seg positiv eller negativ, er salgsfremmende for en forfatter, dette spekulerer man på. Men løsningen denne gangen skal vise seg langt vanskeligere tilgjengelig enn forfattersporet og med sin forhistorie langt tilbake i tid.

De går fra meg der, gråtende midt på gulvet. Jeg tørker tårer, drar av meg bleia og trekker på min egen truse. Pakken med bleier skyver jeg under sengen, den jeg ble tvunget til å ha på, kaster jeg i papirkurven under skrivepulten. Jeg kryper opp i sengen, brer dynen over meg og tenker at nå kan vel ikke ting bli stort verre.

Røper ikke mer her, men Frode Eie Larsen, som har skrevet godt også tidligere, skriver nå bedre enn noen sinne etter min mening. «Du skal lide» er drivende godt fortalt i et imponerende litterært språk. God bok!

 

images (1)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: