Eie Larsens første Eddi Stubb-roman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: Hemmeligheten
Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: LIV-forlag
Sjanger: Krim
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 978-82–8330-077-2

Frode Eie Larsens debutbok i ny omarbeidet, utgivelse, var spennende for meg da jeg hadde lest og likt de andre bøkene hans, men ikke denne første. «Hemmeligheten» skuffet ikke den heller og ga meg egentlig bare lyst til å lese de andre bøkene også om igjen. Larvikspolitimannen Eddi Stubb graver i denne teksten i en sak som viser deg å ha forgreninger bakover i fortida og jakter på en hevnende morder.

Han løftet på kruset. Under lå det en lapp. Sakte satte Fredrik fra seg kruset. Hånden skalv lett da han tok opp lappen. Han leste Ristet på hodet og leste igjen. Teksten var tydelig nok, men han klarte likevel ikke å forstå hva det betydde – eller hvorfor.

Snart er det din tur.

Fredrik blir så funnet død, og det kan se ut som et selvmord. Men det skal vise seg at han er et drapsoffer, det første av flere. Han og noen kamerater hadde  en gang i fortida sammen gjort seg skyldige i et overgrep som de nå får betale for, den ene etter den andre, mens Stubb og kollegaer jakter på morderen.

Da situasjonen i Oslo ble avklart, begynte Eddi å ane hva det var Rakel bedrev tiden med i Larvik. Hun hadde kidnappet Jessica, og det hadde Oskar nå bekreftet. Men ting begynte å haste. Han nappet med seg jakken og stakk hodet inn til Kari.

Allerede her i debutboka merkes Frode Eie Larsens gode fortellerevne og litterære språk, som han gjennom de senere bøkene sine har utviklet til bedre og bedre skrivehåndverk. Eddi Stubb, etableres godt som karakter i «Hemmeligheten» og gjennom de senere bøkene er både Stubb og Eie Larsens fortellingsunivers kommet for å bli.

 

 

frode_eie_larsen_1

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: