Englefjær av Frode Eie Larsen

Tittel: Englefjær
Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: LIV-forlag
Sjanger: Krim
Utgivelsesår: 2015
ISBN: 978-82–83300-50-5

Englefjær er Eie Larsens femte bok om Larvikspolitimannen Eddi Stubb som denne gangen stilles overfor en rekke dødsfall, flere eldre og en liten prematurfødt gutt på Tønsberg sykehus. Det knytter sakene sammen at det blir funnet en liten hvit fjær i munnen hos alle de døde, og da det også viser seg at de er blitt forgiftet, er etterforskningen i gang og Eddi på saken, som vanlig sammen med kollega Kari. Denne gangen forelsker han seg også i en ung og vakker sykehjemsbestyrer.

Det hadde skyet til. Små, nesten usynlige krystaller dalte fra den mørke himmelen, bare mulig å få øye på under det blekgule skinnet fra gatelyktene. Eddi sto på utsiden av Larvik Mikrobryggeri og grunnet over kvelden så langt. Samtalen hadde vært innom det døde spedbarnet, funnet av fjæren og hvordan dette knyttet de to dødsfallene sammen, men ofte lot de seg distrahere, og pratet om helt hverdagslige ting. De ble rett og slett opptatt av å ha det hyggelig. Hadde Iselin Bakke hatt en baktanke da hun foreslo mikrobryggeriet?

Flere dør mens etterforskningen pågår, og vi følger også gjerningspersonen med egen synsvinkel gjennom handlingen. Og da Eddi etter hvert kommer på sporet av den skyldige, blir utfallet langt fra hva han nok kunne han ønsket seg.

Det var blitt mørkt da Eddi kjørte over Gloppebrua og tok av mot Østre Halsen. Han svingte inn på parkeringsplassen foran Rekkevik sykehjem og vasset gjennom slapset mot inngangsdøren. De automatiske dørene gled til side da han nådde frem, og han trådte inn i stillheten og lukten av gamle mennesker, og en svak fornemmelse av både frykt og galskap et sted i bakgrunnen. Det siste fikk han ta på sin egen kappe, for det var nok hans egen fornemmelse av situasjonen. Fordi han visste.

Frode Eie Larsen holder skrive-koken godt oppe også i «Englefjær». Gleder meg allerede til neste Eddi Stubb-bok!

uten navnFEL

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: