Før snøen legger seg av Bjørn Bottolvs

Tittel: Før snøen legger seg
Forfatter: Bjørn Bottolvs
Forlag: Kolon forlag
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2015
ISBN: 978-82-05-48697-3

Da politibetjent Jo Kaasa bremset ned for rødt i Majorstukrysset, ba radioen dem ta en sveip innom Frognerparken. En hundelufter hadde observert en tynnkledd guttunge på vestsiden av brua ved Frognerdammen. Det var vanskelig å anslå alderen på gutten, for det var mørkt og han hadde en caps langt nede i pannen. Han hadde vinket hundelufteren vekk da denn forsøkte å få kontakt. Melder hadde ikke hatt med mobiltelefon, så han ringte hjemmefra. Gutten var trolig av utenlandsk opprinnelse.

Slik begynner «Før snøen legger seg» Bjørn Bottolvs niende roman om politibetjent Jo Kaasa. Denne gangen blir et kvinnelik funnet i isen i Sognsvann. Så blir den døde kvinnens nevø kidnappet. Henger sakene sammen? Her er det mange tråder å gripe fatt i og spor å følge. Og sporene fører Kaasa både hit og dit, også hit ned til Vestfold, til Sandø utenfor Hvasser. Bjørn Bottolvs er pensjonert politimann, noe som forklarer hans gode skildringer både av patruljering i Oslos gater og etterforskningsarbeid. Dette er tvers i gjennom autentisk og troverdig skrevet, i et godt litterært språk.

Kaasa merket makkerens blikk, sa at han skulle ringe henne opp igjen, la på og svingte ned Jacob Aalls gate. Han kjente hjerteslagene mot trommehinnene. Han visste ikke hva han skulle gjøre, prøvde å trekke pusten langt ned i magen, fikk det ikke til. Skulle han reise til Sognsvann med politibilen og iverksette en politiaksjon, noe Ellinor klart hadde avslått på grunn av kidnapperens beordring? Og hvor sikker var han på at de ville lykkes?

Undertegnede har ikke lest noen av Bjørn Bottolvs tidligere bøker om Jo Kaasa, men etter å ha lest «Før snøen legger seg», stusser jeg litt over at han ikke er hos et av de større forlagene. Sier naturligvis ikke dette til forkleinelse for Kolon forlag som har en spennende høstkatalog jeg godt kunne tenke meg å lese mer fra. «Før snøen legger seg» anbefales!

uten navn2

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: