Hun som må dø av David Lagercrantz

Tittel: Hun som må dø
Forfatter: David Lagercrantz
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2019
ISBN: 978-82-05-49437-4

 

DET VAR FORFATTEREN Ingela Dufva som først våget seg bort til treet og skjønte at mannen var død. Klokken var da halv tolv om formiddagen. Det luktet vondt, og det summet av fluer og mygg, og Ingela Dufva var ikke helt sannferdig da hun senere sa at det var noe gripende ved skikkelsen. Mannen hadde kastet opp og hatt kraftig diaré.

Denne døde tiggeren med amputerte fingre og tær som blir funnet i en Stockholmspark antas først å ha dødd naturlig under tragiske omstendigheter. Det er først da rettslegen Fredrika Nyman oppdager at dette ikke kan stemme at ting begynner å skje. Hun kontakter Mikael Blomkvist som blir interessert i saken. Den døde tiggeren har i følge vitner flere ganger beklaget seg høylytt over Johannes Forsell, Sveriges forsvarsminister. Har dette bare vært tullprat fra en ruset tigger, eller hadde han noe på ministeren?

Mikael prøver å få Lisbeth Salanders assistanse, men hun har forlatt Sverige, og han oppnår ikke kontakt med henne. Lisbeth er i Moskva på jakt etter sin søster, Camilla. Lisbeth vil ikke lenger ha Camilla og hennes folk etter seg. Nå jakter hun på dem.

LISBETH SALANDER SENKET hodet idet motorsykkelen knuste glassvinduet, men løftet det i neste øyeblikk og oppdaget at en mann i skinnvest skjøt mot henne, og da kjørte hun rett på ham. Sammenstøtet ble så voldsomt at hun for gjennom luften, dundret i veggen og landet på en jernbjelke på gulvet.

Hun som må dø avslutter Millenium-serien. David Lagercrantz sine tre bøker har vært en god fortsettelse på Stieg Larssons bøker og universet han skapte, synes jeg. Hun som må dø anbefales!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: