Jan Mehlums Et hardt slag

Tittel: Et hardt slag
Forfatter: Jan Mehlum
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2015
ISBN: 978-82-05-48761-1

Jeg hørte det på stemmen. Hei, pappa. Er alt bra? Bare det faktum at hun ringte, startet varselklokkene. Og tidspunktet? Klokka var knapt ti. Jeg hadde akkurat slått meg ned i kontorstolen, klar for advokatgjerningens utfordringer. Regningsbunken foran meg hadde ikke minket siden i går.

Slik starter Jan Mehlums siste Svend Foyn-roman «Et hardt slag». I saken denne gangen blir Foyn mer enn vanlig engasjert da hans egen datter kommer i fare, fordi eks-kjæresten hennes synes å være tilknyttet den på noe vis. Det begynner med at Tønsberg rystes av et attentat på selveste nasjonaldagen der en kvinne blir skutt ned på scenen foran folkemengden på Tønsberg torv. Jakten på den eller de skyldige fører Svend Foyn ut i verden, til Berlin og Buenos Aires og bringer ham i kontakt med både høyreekstreme og politifolk med uklar agenda. Politiets hovedmistenkte for skuddet på Tønsberg torv kommer plutselig tilbake fra de døde og sammen med ham lykkes Foyn i å ta den rette morderen.

«Hva er dette?» Mer rakk han ikke å si før en lysstråle rammet ham i brystet og han falt bakover, inn i gangen, mens Mørk presset seg forbi meg. I hånden hadde han en våpenlignende gjenstand. En elektrosjokkpistol. Munk lå på gulvet med åpne øyne og beveget seg i spasmer mens jeg lukket døra bak oss.

Enda en god Svend Foyn-roman fra Jan Mehlum!

images

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: