Kafé Club Intim

Tittel: Kafé Club Intim
Forfatter: Sølvi Bugge
Forlag: Izabella forlag
Sjanger: Erindringsbok
Utgivelsesår: 2011
ISBN: 978-82–7129-264-5

 

 

Dette er ei både velskrevet og  historisk interessant bok fra Os-forfatteren Sølvi Bugges hånd.

 

Hun tar deg som leser med tilbake til sin barndoms Os på 60-tallet og den familiedrevne Kafé Club Intim. Men denne teksten er mer enn 60-talls nostalgi og oppvekstskildring, den er også et ypperlig tidsdokument om et lite stykke Norge fra et tiår mange av oss husker noe av, om enn fra andre steder enn Os. Men du får lyst til å besøke Os etter å ha lest denne boka, veldig lyst også!

Bugges språk og stil er solid og levende og ikke minst humoristisk.

Hun skildrer sin egen og lillebroren Bjørns oppvekst i huset med kaféen i Osøyri, som barna i  i storfamilien der, i tillegg bestående av mor, besteforeldrene og onklene hennes. Bestefar Sigurd Bugge var først og fremst billedkunster, selv om han også gjorde sitt i kaféen.

Her berettetes det om smått og stort fra livet i og rundt Kafé Club Intim, også sett gjennom tidligere gjesters øyne. Kaféen med sine årvisse flombesøk av Oselva som dessverre til slutt brant ned, men heldigvis for så å gjenoppstå som nybygde Buggegården overnatting og  Kaffi & testue fem år senere.

Sølvi Bugge sine fortellerord , godt visuelt akkompagnert av fine fotografier og bestefarens malerier gjør Kafé Club Intim til ei både leseverdig og vakker bok.

 

images

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: