God ny politiroman fra Bottolvs

Tittel: Med ansikt mot døden
Forfatter: Bjørn Bottolvs
Forlag: Kolon forlag
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 978-82-05-51109-5

 

Bjørn Bottolvs har skrevet en lengre serie bøker om politietterforskerne Kaisa Riitta Sara og Jo Kaasa. Jeg har tidligere lest «Før snøen legger seg» fra 2015.

Denne gangen blir et nakent mannslik funnet i et båtnaust ved Bogstadvannet i begynnelsen av fortellingen.

Etter et øyeblikks vegring, rettet han Magliten inn i mørket. Han rykket til da lyssøylen fanget inn en naken mann med gapende munn som lå på ryggen i restene av en gammel robåt. Mannens skrukkete fingre og blålige hudfarge overbeviste Kaasa om at ha hadde vært død i flere dager. Kjønnet var dekket av grått, krøllet hår. Et telys stod plassert på brystkassa.

Senere oppdages også en druknet kvinne i mudderet på bunnen av Bogstadvannet, samtidig med at Kaasa og Sara blir med narkospanere til en gård i Maridalen hvor det produseres amfetamin. Samme type amfetamin blir også funnet i den druknede kvinnens lomme, og dermed knyttes de to sakene sammen.

Plottet i «Med ansikt mot døden» både holder spenningen oppe og løsningen skjult, og her mangler ikke action heller.

Kaasa fikk i siste sekund vridd overkroppen til siden, så slaget traff ham i skulderen. Han prøvde å løfte armen for å beskytte seg mot neste slag, men den var som lammet. Mannens blikk var fullt av brennende hat. På refleks sparket han mannen av all kraft i skrittet.

Bjørn Bottolvs’ egen bakgrunn fra politiarbeid på Majorstua, er en styrke som også gir denne romanen både realisme og troverdighet, og den er språklig godt skrevet.

«Med ansikt mot døden» kan trygt anbefales!

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: