Monster av Jørgen Jæger

Tittel: Monster
Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Juritzen forlag as

Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2015
ISBN: 978-82-8205-774-5

I Jørgen Jægers «Monster» er vi igjen tilbake i idylliske Fjellberghavn med politietterforsker Cecilie Hopen og sykmeldte, tidligere lensmann Ole Vik, nå på vei tilbake til ny stilling i politiet, som hovedpersoner. En familie på tre, snart fire bor på en gård i Ramnes, rett i nærheten. De har ny identitet og gjemmer seg for Annes eksmann og Theas far Ragnvald Hagen, en velstående og innflytelsesrik psykopat.

Anne satt blek og dradd og så fortvilet på ham. «Jeg orker ikke dette helvetet enda en gang, tanken er ikke til å holde ut,» kom det plutselig. «Vi kan ikke flytte flere ganger, jeg vil heller dø enn å måtte leve på flukt bestandig.» Munnvikene hennes bevret, så begynte hun å gråte i krampaktige hikst mens hun sank innover bordet. «Vi skal aldri flytte mer, det lover jeg.» Han grep hånden hennes og prøvde å inngi trygghet. Den skalv, slik Theas hånd nettopp hadde gjort.

Hagen viser seg å sone en fengselsdom for vold mot sin nye kjæreste, og skal altså ikke kunne skade familien. Men noen har allerede gjort det, familiefaren Ulrik er blitt slått ned på den fraflyttede nabogården omtrent samtidig med at kona Annes fødsel starter og hun og datteren Thea kjøres til sykehus. Så tar handlingen uventede veier, uten at jeg vil røpe for mye, annet enn at det er en annen person som er monsteret mot slutten enn som var det i begynnelsen. Det kjennetegner Jørgen Jæger dette – å overraske, å ta leseren og forventningene hans litt på senga, samtidig uten en eneste logisk brist noe sted som det er mulig å arrestere ham for

Fakkelen hadde han laget ferdig for lengst. En pinne fra skogen, en klut surret rundt tuppen, dynket i bensin. Han tente den, ventet til den flammet opp, så trakk han pusten, åpnet døren og kastet den inn i stuen. Han lukket døren igjen og ventet ute på trappen. Noen sekunder nå, og brølet fra flammene ville høres der inne fra. Etter noen minutter kom hele huset til å være overtent.

Undertegnede har så langt bare lest «Ridderkorset» og «Monster», men har vært så heldig å også få de tidligere romanene i hende. Gleder meg til å lese også dem, selv om rekkefølgen blir feil. Får heller bare lese de to siste om igjen, de tåler nok godt det. «Monster» er et must for krim-elskere!

imagesBU9CSDUO

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: