Pandora av Tom Kristensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: Pandora

Forfatter: Tom Kristensen

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Spenningsroman

Utgivelsesår: 2016

ISBN: 978-82-03-36108-1

Tom Kristensen har med Pandora igjen levert en drivende spennende thriller.

Samantha ble sittende i noen minutter på knærne i den dunkle belysningen mens hun stirret på Freddys etter hvert oppsvulmede øyne og ansikt. Først da hun var overbevist om at han var død, løsnet hun beltet og kikket nøye på det, fra den ene enden til den andre. Da hun hadde forsikret seg om at beltet ikke hadde blodflekker, kastet hun det fra seg. Hun kom til å ta det med uansett, for sikkerhets skyld. Ingen ville reagere på et manglende badekåpebelte.

Den homofile unge muslimen Omar er forelsket i en medstudent i London. I virkeligheten er han blitt lurt i en honningfelle av denne kjæresten, og forholdet blir brukt for å presse Omar til å spionere på sin egen far for etterretningstjenesten NSA. Faren, kalt Oksen av NSA, er en fundamentalistisk muslim og involvert i terrorplanlegging og IS-finansiering. Samtidig gjennomfører den kvinnelige terroristen Pandora i samarbeid med Oksen stadig nye terrorangrep med miltbrannpulver. Omar kjenner den norske dokumentarfilmskaperen Stine, og i frykt for å bli avsløre av faren, bestemmer han seg for å rømme under et USA-besøk de gjør sammen. Han kommer seg til Oslo hvor Stine skjuler ham i en dekkleilighet. I Oslo topper dramatikken seg med jakten på Omar, både den kvinnelige terroristen og NSA prøver å finne ham.

Øynene til Omar lyste som på et dyr som visste det var i ferd med å bli drept. «Kom!» skrek Ritch og trakk ham med seg, forbi Stine som satt på huk ved siden av Henrik, ned trappene og videre helt ned til inngangspartiet. Der stanset han et øyeblikk mens han fremdeles holdt Omar godt fast med den ene hånden, åpnet døren, kikket ut, så seg rundt, og så trakk han Omar med seg ut på fortauet og gaten. 

Spenningen bygges gradvis opp på den måten Tom Kristensen er så god på, og leseren dras med videre gjennom handlingen – dette er en skikkelig page-turner.

Tom Kristensen leverer som vanlig også denne gangen. Putt Pandora under juletrærne i år!

uten-navn

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: