Ny politiroman fra Jørgen Jæger

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: Fortielsen
Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Juritzen forlag as

Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 978-82-8205-890-2

 

Jørgen Jægers «Fortielsen» er den niende boka om tidligere lensmann Ole Vik fra det lille stedet Fjellberghavn. Selv er jo Ole formelt sett ute av politiet nå, og Cecilie Hopen og kjæresten hans Marte er de aktive politifolkene. Men Ole greier heller ikke denne gangen å holde seg helt unna etterforskningen. Handlingen foregår ikke så mye i Fjellbergvik denne gangen, mest i Drammen, og skal dreie seg om Ceciles døde kjæreste etter et antatt selvmord og om organisert menneskesmugling.

Og hvorfor hadde politiet i Drammen hevdet at Bernhards nærmeste pårørende virkelig var blitt informert? Det var uforståelig. Slik det var uforståelig at Bernhard var suicidal. Så godt kjente hun ham, at det fikk hun seg ikke til å tro. noe hun aktet å fortelle sine kolleger i drammenspolitiet. Men det visste hun også, at alt ikke bestandig var som det så ut. 

Cecilie Hopen reiser til Drammen, der hun ganske raskt treffer Ole Vik som «tilfeldigvis» også er der. Drammenspolitiet vil nødig ha Cecilies innblanding i deres etterforskning, og Ole er jo ikke lenger i politiet engang. Det topper seg da Cecilie blir siktet og fengslet for drap på en utenlandsk kvinne. Det viser seg at alt ikke er som det bør være i Drammenspolitiet. Marte kommer ned fra Fjellbergvik for å ta et oppgjør med tidligere kollegaer, mens Ole fortsetter på egenhånd å grave i saken. Marte får Kripos til Drammen, og det ender med at de overtar hele etterforskningen. Imens sitter Cecile fortsatt fengslet, mens muskelskurken Milan farer ille fram med utlendinger som er blitt lurt til Norge på falske premisser, fratatt passene sine og tvunget ut i slavearbeid og prostitusjon.

Dermed var to patruljer på vei opp til Drammen sykehus med blålys og fulle sirener. Siden de hadde det travelt, tok den raskeste veien, som var opp Dronninggata. Men Milan hadde allerede svingt til høyre inn den smale Wergelands gate, og da den første patruljebilen nærmet seg sykehuset, hadde han kjørt gjennom Heyerdahls gate og var på vei inn Wildhagens vei med kurs for Hans Hansens vei. Han var slu nok til å gå ut fra at ingen politifolk under utrykning ville benytte slike smale og kronglete veier. Og han hadde rett.

«Fortielsen» trykkes visst allerede opp i nytt opplag fordi den rives bort fra bokhandlerhyllene i sommer, og det forstår jeg godt. Enda en god leseopplevelse med Jørgen Jæger!

images

1 kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: