Rafelsens Veien hjem-serie

Tittel: To søstre, Det store sviket
Forfatter: Ellinor Rafaelsen
Forlag: Cappelen Damm AS
Sjanger: Serieromaner

Utgivelsesår: 2015
ISBN: 978-82-02-47135-4, 978-82-02-47136-1

Jeg har nå lest de to første bøkene i Ellinor Rafaelsens romanserie Veien hjem. Jeg har ikke omtalt serieromaner her før, ei heller lest særlig mange slike. Og nå spør jeg meg – hvorfor ikke? For dette er både godt og medrivende fortalt og velskrevet.

Kornelia åpnet døren forsiktig, men lukket den like forsiktig igjen da hun så at de hadde trukket dynene over seg. Hun så ikke så mye av dem lenger, men plassen på farens side var tom, og det beveget seg ganske kraftig under morens teppe. Kanskje trodde faren at det var hans side, og så prøvde moren å dytte ham vekk. Kornelia listet seg tilbake til rommet og sengen sin. Der lukket hun døren stille for å slippe å høre de rare lydene fra foreldrenes soverom. Moren måtte jo fortelle faren hvilken side av sengen som var hans …

Dette er historien om en familie i Tromsø rundt 1930. Far, Ludvig Abrahamsen, er sjømann og kaptein på en stor båt, mens kona Johanna er hjemme i Tromsø med døtrene Katrine og Kornelia. Jentene er som søsken flest, de kiver og krangler om det meste selv om de innerst inne er glad i hverandre. Men det er en kime til konflikt i dette søskenforholdet, helt fra begynnelsen av den første boka og til eldstedatteren Katrine på grunn av et benbrudd ikke kan bli med foreldrene og lillesøsteren ut på reise med Regina, farens båt, i neste bok. Dette gjør Katrine bitter, og som leser aner du at søskenrivaliseringen skal komme til å prege de to søstrenes senere liv. Båtreisen til de to voksne og lillesøster Kornelia begynner veldig bra, men dette varer ikke dessverre.

Johanna var knust. Hun følte det som hun var i ferd med å bli gal. Det var det hun hele tiden hadde visst. Hun burde ikke ha reist. Hun burde ikke latt Katrine, med brukket bein og det hele, bli igjen hos de gamle besteforeldrene hjemme i Tromsø. Dette var straffen. Alt var straffen. 

Andre bok slutter naturligvis dramatisk for å dra leseren med videre i serien. Og tredje bok er allerede i handelen. Undertegnede forstår bedre nå hvorfor serieromaner har så mange lesere og selger så godt!

images

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: