Renbergs Stavanger-trilogi fortsetter

Tittel: Angrep fra alle kanter
Forfatter: Tore Renberg
Forlag: Forlaget Oktober
Sjanger: Roman
Utgivelsesår: 2014
ISBN: 978-82-495-1311-6
«Angrep fra alle kanter» er bind to i Renbergs Teksas-trilogi. Vi møter igjen mange av de samme karakterene som i «Vi sees i morgen»: Jan Inge, Rudi, Cecilie, Tommy Pogo, Daniel Moi m.fl., og noen nye. Hillevåg-gjengen er minst like kriminelle, eller mer så, i denne romanen. Banden får nye medlemmer, og Jani har store vyer for framtida. Og selvsagt får politisporhunden Tommy los på dem også denne gangen. To nye tilskudd til banden er Rudis nevøer Ben og Rikki. De har ranet et tivoli sammen med en som kalles Tødden og så gått til fots hjemme fra Sandnes til Stavanger med ransutbyttet i håp om å bli ansett som verdige til å få jobbe sammen med onkel Rudi og Jan Inge. Rikki er den eldste av brødrene, men det er lillebror Ben som er hjernen og lederen.
«Og vi har et tilbud til dere,» sa Ben og reiste seg. Han skjøv stolen inntil bordet, stilte seg bak den med hendene på stolryggen.
«Ben,» sa Rudi så rolig han kunne mens han himlet med øynene. «Nå tror jeg dette har gått langt nok. Hør på meg. Du snakker som en prest. Dere har gått langt over alle strekene. Dere er tretten år, for Guds skyld.»
«Femten og seksten.»
Bens plan er enkel og genial. De skal rane den både kone- og barnemishandlende faren, Frank Martin, Rudis bror. Han driver eget firma og gjør store penger svart som han oppbevarer hjemme. Uten å røpe for mye – det dramatisk så det holder også i denne fortellingen.
Skriket til Melissa fylte huset. Jan Inge stod på kjøkkenet sammen med Rudi og Dejan og Daniel. Damene hadde tatt Melissa med seg inn på soverommet, Ben hadde fulgt Rikki opp på gutterommet. Skriket skar som en sag tvers gjennom kroppen, tenkte Jan Inge, og det slo ham hvor realistisk virkeligheten noen ganger kan være, i forhold til horrorfilmene han hadde sett så mange av.
«Ja, ja, kremtet han og kikket bort på to tomme kaffekopper som stod på kjøkkenbenken.
«Jo da,» sa Rudi og så på en handlelsite som hang på kjøleskapdøra; kvinneskrift: Tomater, agurk, syltetøy, oppvaskmiddel, middag, noe til ungene.
Tore Renberg leverer som vanlig også med «Angrep fra alle kanter». Historien er godt fortalt og velskrevet. Denne leseren gleder seg til neste bind av Teksas-trilogien.

bilder (1)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: