Selvbiografien Meg av Elton John

Tittel: Meg
Forfatter: Elton John
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS
Sjanger: Selvbiografi
Utgivelsesår: 2020
ISBN: 978-82-05-53348-6

Meg, Elton Johns selvbiografi er mange ting, hele spennet fra tragisk til morsom, men først og fremst er den imponerende ærlig og utleverende om alt fra seksualliv til rusmisbruk. Dette er sex, drugs and rock and roll all the way med flust av mer og mindre grove anekdoter om fest, rus, og utagering sammen med andre i musikkbransjen. Som denne sammen med John Lennon en gang på 1970-tallet da han og Elton snorter kokain sammen på et hotellrom.

Jeg tittet gjennom kikkhullet. Reaksjonen var en blanding av lettelse og vantro. «John,» hvisket jeg. «Det er Andy Warhol.» John bare ristet på hodet og dro en finger over halsen. «Ikke faen. Ikke lukk opp,» hveste han. «Hva?» hvisket jeg tilbake. «Hva mener du? Det er Andy Warhol.» Mer banking. John himlet med øynene. «Har han med seg det jævla kameraet? spurte han. Jeg tittet gjennom kikkhullet igjen og nikket. Andy gikk aldri noe sted uten Polaroid-kameraet. «Ok,» sa John. «Og du vil at han skal komme inn og ta bilder mens du har istapper av kokain hengende ut av nesen?»

Elton John forteller om livet og artistkarrieren sin. Vi følger ham fra oppveksten med foreldre som begge to var både kalde og lite omsorgsfulle, fra møtet med låtskriverpartner Bernie Taupin, fra gjennombruddet og gjennom opp- og nedturer i karrieren. Vi hører om brutte forhold og tidvis utsvevende seksualliv, psykiske vansker og suicidalforsøk, og ikke minst rus. Mye alkohol og ikke minst kokain. Kokainmisbruket blir et så stort problem at han til slutt må ha hjelp.

Nok en gang, hvite dame – farvel. Skulle jeg treffe på deg et sted – og det skal du ha: Du er jo litt av en dame på byen – skal jeg ignorere deg og straks forlate stedet. Du har sett nok av meg i disse årene, og jeg er inderlig lei av deg. Du har vunnet kampen – jeg gir meg.

Nei takk,

Elton

Som et ledd i avrusningen skriver han dette i et avskjedsbrev til kokainen. Men det kommer også bedre tider. Karrieren har hatt sine nedturer, men alltid tatt seg opp igjen, men også privat kommer ting gradvis på plass for ham. I dag er han lykkelig gift med David og de har de to sønnene Zachary og Elijah.

Dette åpenhjertige og tidvis brutalt ærlige innblikket i livet sitt Elton John gir i Meg ga denne leseren en kjempegod leseopplevelse, noe som utvilsomt også vil gjelde andre fans som leser boka. Anbefales!

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: