Skada gods av Tore Renberg

 

 

Tittel: Skada gods 
Forfatter: Tore Renberg

Forlag: Forlaget Oktober
Sjanger: Roman
Utgivelsesår: 2017
ISBN: 978-82-495-1311-6

 

 

«Skada gods» er tredje bind i Renbergs trilogi om forbrytergjengen fra Hillevåg i Stavanger. Jani, Rudi og Chessie med flere er fremdeles på forbryterbanen, selv om Jan Inge har planer for at de skal bli mer lovlydige når de bare har fått god nok økonomi til det. Men da må det noe mer kriminalitet til først … Det er midt i Desember 2012, men resten av adventstida skal ikke komme til å forløpe direkte fredelig i Hillevåg. Det begynner med Jan Inge alene og i dype tanker, av alle steder i Stavanger domkirke. Selv om han ikke akkurat tråkker ned kirkedøra sånn til vanlig, så regner han seg jo tross alt som god kristen og KRF-velger forbryterlivet sitt til tross.

Jo, kjæreste, deilige Beverly. Vi har snakket om det, og snart skal hagen skinne; den skal skinne så du kan sitte der og skinne, med en kaffekopp i hendene mens silkeblusen legger seg kjærlig mot den bløte kroppen din. Det skal skje, ha bare litt tålmodighet med han som veldig snart skal bli ektemannen din, han skal skape orden i rekkene og sikkerhet i pengesakene, om det så må koste den ytterste grusomheten. Så, hvor var kirkens menn? Han fortsatte opp en trapp og videre inn i det han antok var skipet i en kirke.

Det er altså mye dramatikk i Hillevåg denne julemåneden, blant annet er Rudi ute i kulda i en periode, i mer enn en forstand, jaget av sin kjære og høygravide Chessie. Ungdommene i huset, brødrene Ricky og Ben og serberen Dejan har en enda mer aktiv rolle denne gangen enn i de tidligere bøkene. Går det mot et generasjonsskifte i Hillevågsgjengen? Jan Inge virker ikke helt fremmed for tanken. Det han ønsker mest av alt er å bare få leve lykkelig med sin brud Beverly etter å ha fått sikret trygg og god økonomi. Noe som vel ikke bør bli så vanskelig? For som vanlig har han jo planer. Men samarbeidet med Bossen, en slags gudfarskikkelse, att på til italiensk virker det som, som styrer den organiserte kriminaliteten i Stavangerområdet, burde Jani kanskje ikke ha innlatt seg på …  

Hun hørte skritt over verandaplattingen og pustet normalt igjen, helt til hun fikk øye på bossen, som kom inn i stua med hendene over hodet. Han var etterfulgt av Rudi, som var kledd i en svart frakk og noen helt utrolig store boots som gjorde føttene hans komiske. Han holdt en pistol mot tinningen til Bossen.

Les selv for å finne ut hva som skjer, men jeg drister meg til å si så mye som at Hillevågsgjengen etter hvert får mer enn bare julemat i fryser’n denne jula …

Renberg leverer som alltid etter denne leserens mening, og «Skada gods» kan trygt anbefales!   

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: