Anbefales som påskekrim!

Tittel: Søsteren
Forfatter: Kjell Ola Dahl
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS
Sjanger: Kriminaloman
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 978-82-05-51466-9

 

Kjell Ola Dahls nye roman «Søsteren» har som hovedperson Frank Frølich, tidligere politimann som nå er privatdetektiv. Dahl har tidligere skrevet flere romaner om de to politifolkene Gunnarstranda og Frølich, bøker jeg ikke har lest, men fått lyst til å lese nå, for «Søsteren» har vært en leseopplevelse som ga mersmak. Gunnarstranda er fortsatt i politiet og også med i handlingen her.

Etter et oppdrag sør for Oslo møter Frølich Matilde på kaféen der hun jobber, og blir såpass interessert i henne at han snart legger veien innom stedet igjen. De innleder et forhold. På asylmottaket der Matildes venninne Guri jobber bor Aisha fra Irak som leter desperat etter en storesøster som skal bo i Norge i håp om å få familiegjenforening, for det er allerede bestemt at hun skal sendes ut av Norge igjen. Frølich lar seg av Guri og Matilde overtale til å ta saken med å forsøke å finne Aishas søster.

Jenta snakket til tolken som snakket videre til Frølich. Jenta het Aisha. Tolken tok seg bryet med å fortelle at Aisha også var navnet på profetens yngste kone. Aisha fortalte at søsteren hennes hadde forlatt Irak i 2005 på høsten. Søsteren hadde kommet til Norge. Familien hadde hatt telefonkontakt med henne. Hun hadde jobbet og tjent penger og vært lykkelig.

Så oppsøkes Frølich plutselig på sitt kontor av forfatteren Fredrik Andersen som ber ham holde seg unna Aishas sak. Kort tid etter blir Andersen unnet drept i sitt eget hjem, knivstukket svært mange ganger. Andersen har tidligere skrevet en bok om den store fergekatastrofen Sea Breeze i 1988, der han kritiserer politiet for dårlig etterforskning av skipsbrannen. Frølich oppsøkes også etter hvert av personer som svært gjerne betaler ham for å begynne å grave også i den gamle fergesaken. Og etter hvert dukker spørsmålet om de to sakene på noe vis henger sammen opp hos Frølich.

Etter hvert finner han Sheyma Bashur som han leter etter. Hun er nå gift med en nordmann og heter Alicia Norheim. Ektemannen hennes er mildt sagt lite begeistret for Frølichs interesse for kona hans.

Han kjente igjen formen på tingen akkurat litt for sent. Han var på spranget til å rygge unna idet Norheim rettet ryggen og roterte overkroppen. Han visste det var balltreet selv om han ikke så det. Det eneste han merket, var at det gnistret for øynene da noe veldig hardt traff ham i tinningen.

Norheim er redd for konas sikkerhet skal det vise seg og villig til å gjøre hva som helst for å beskytte henne. Så ender det hele også dramatisk i deres hjem, med Frølich først på stedet til ergrelse for tidligere kollega Gunnarstranda da han ankommer med politikorpset etterpå.

«Søsteren» er spennende, drivende godt fortalt og velskrevet. Den kan absolutt anbefales som påskekrim!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: