Spennende Bergenskrim

Tittel: Agenten
Forfatter: Fredrik Schmidt Fotland
Forlag: Comino Forlag
Sjanger: Kriminalroman
Utgivelsesår: 2012
ISBN: 978-82–999057-0-1

Dette er Fotlands første spenningsroman om karakteren Sven Hope som allerede hadde vært internett-romanfigur før dette. «Agenten» begynner med at en venn av Sven Hope, fotballagenten Jarle, inviterer ham med når en ung Brann-spiller skal signere for Tottenham. En spiller som så blir funnet død. Sven er den siste som snakker med ham i live og også den som finner ham død. Dermed er han med ett i politiets søkelys, og må prøve å renvaske seg selv. Og dermed er Sven, som hverken er politimann eller journalist som mange krimhelter, men jobber i et datafirma, med ett i gang med å prøve å oppklare drapssaken.

«Jeg lot derfor bussen rulle mot byen og hang meg på andremannen, som med litt mer anstrengt gange satte kursen mot broen igjen. Jeg kom til å bli godt kjent i området på denne måten, i alle fall. Han krysset fotgjengerfeltet mot Essostasjonen, og idet jeg gikk over veien ble han plukket opp av en bil som forsvant ut på hovedveien og ble borte. Bilen min stod for langt unna til at jeg kunne følge etter, men det var samtidig ikke akkurat det jeg hadde sett for meg. Noen øyeblikk ble jeg stående litt rådvill og lure på hva jeg skulle gjøre. Dette var ikke akkurat noe jeg hadde utstrakt erfaring med.»

Boken har et godt plot, godt spenningsdriv og en overraskende slutt. Språk og stil er godt, Fotland har ordet i sin makt. Ikke minst har han gode beskrivelser og troverdige dialoger.

«-Hold kjeft, skrek Vidar bak meg og slo meg en gang til i bakhodet, så hardt at jeg falt sidelengs på sofaen. Det er ikke ham det handler om nå! Det har det alltid gjort, men nå er det slutt! Vidar hadde bøyd seg frem og hylte inn i øret mitt. – Og du? fortsatte han mer behersket. Du med de jævla flirene dine, alle kommentarene, alle gangene du har fått folk til å le av meg. Jeg svelget tungt. Han hadde rett. – Husker du den gangen på hyttetur? snerret han inn i øret mitt. Jeg nikket svakt.»

Agenten gikk rett hjem hos undertegnede som nå gleder seg til å lese «Englestrøk», neste Sven Hope-fortelling fra Fredrik Schmidt Fotlands hånd.

last ned (7)

2 kommentarer

  1. Hei
    Fikk Englestrøk i hus i dag, og leser din omtale for å gjøre opp for at jeg ikke har lest Agenten. Omtalen din av Englestrøk leser jeg når jeg er ferdig med boken, vil ikke ha noe bagasje med på leseturen 🙂 Flott blogg du har!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: