Spennende Hedmarksdikter

Tittel: Tittel: Min fars øyne
Forfatter: Terje Tønnesen 
Forlag: Kulturforlaget Brak
Sjanger: Poesi
Utgivelsesår: 2013
ISBN: 978-82–903535-18-1

 

Dette er en samling dikt Terje Tønnessen har skrevet i årenes løp som nå foreligger i bokform. På høy tid det, vil jeg si, for dette er tekster som går rett hjem hos undertegnede i alle fall, noe de sikkert vil også hos andre lesere.

 

Svak og nummen kryper jeg blant ordene, stemningene, følelsene.

På leiting etter det sporet dine øyne skulle risset opp. (Min fars øyne)

 

I Tønnesens dikt er det kjemisk fritt for klisjéer og store ord – noe som er et kvalitetsstempel for god poesi, etter mitt syn. Dette er tekster skrevet nakent, jordnært og språklig støtt og sikkert.

De er også helt gjennomgående godt språklig økonomisert. Her er det ikke mange overflødige ord, og dette gjør tekstenes språklige uttrykk og inntrykket de gjør på meg som leser bare desto sterkere.

Dette er inntrykksømme og ladede dikt om små øyeblikk av levd liv. De inneholder både gjenkjennelig og gripende beskrivelse av sorg og glede, sansning og opplevelse, lengsel og kjærlighet, om liv og død – kort sagt om det å være menneske.

 

Døden er hvit

som det huggende glimtet i solskinnet

fra en nyslipt ljå. (Nyslipt ljå) 

 

Dette var for meg som leser sterke dikt av god poetisk kvalitet, og jeg er sikker på at de vil appellere til det diktlesende publikum der ute.

Les Min fars øyne!

 

last ned (19)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: