Staalesens siste Varg Veum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: Storesøster

Forfatter: Gunnar Staalesen

Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS

Sjanger: Kriminalroman

Utgivelsesår: 2016

ISBN: 978-82-05-49565-4

Saken for Varg Veum denne gangen blir å lete etter ei savnet ungjente, student i Bergen. Etterforskningen fører ham gravende og spørrende litt hit og dit  i Bergen og på Vestlandet, men også ut av landet, til Berlin. Og som vanlig er ikke alle like fornøyd med snushanen Veum og alle spørsmålene hans.

Jeg fulgte med i bakspeilet da jeg kjørte videre. Idet jeg svingte opp i hovedveien var de borte. Om de etter en stund ombestemte seg og ville følge etter meg, hadde de minst tre fergesteder å velge mellom. Valgte de det rette satt jeg i fellen. Selv kjørte jeg til det nærmeste uten å se noe til dem.

Underveis kommer Varg også over ting han egentlig ikke leter etter, som smugling og gamle sedelighetsforbrytelser.  Etter hvert tror han seg å ha løst forsvinningssaken, men det skal vise seg å ikke være så enkelt som han hadde håpet. «Storesøster» er stramt og godt fortalt og litterært velskrevet som det alltid er fra Gunnar Staalesens hånd, her er det ikke en eneste logisk brist eller et overflødig ord å finne. Og Bergensbeskrivelsene er suverene som vanlig:

I Bergen er  november gråmunken blant måneder. Snøen kommer senere.  Solen gjør en gjesteopptreden eller to. De fleste dagene er grå og som oftest regner det. Ikke sommerens heftige, korte regnbyger; ikke oktobers langvarige regnskyll, som fyller gateløp og kjellere med vann fordi de ansvarlige myndighetene heller ikke dette året har fått bort høstløvet i tide, og heller ikke vårens lystige regn, som skyller de siste restene av vinter bort og vasker byen ren igjen. I november er selv regnet tungsindig, som om det egentlig ville vært snø, slik en fortapt tenåringsjente drømmer om en gang å bli prima ballerina.

En glede å lese Staalesen som alltid. Ser frem til neste Varg Veum-roman!

 

 

uten navn2

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: