Til lading av Gro Marie Woldseth

Tittel: Til lading
Forfatter: Gro Marie Woldseth

Forlag: LIV-forlag
Sjanger: Selvhjelpsbok
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 978-82–8330-161-8

Høsten er her og hverdagen er i gang igjen. Med årets fantastiske sommer fikk du forhåpentligvis ladet deg godt opp i ferien, men trenger du litt ekstra tips og idéer for opplading i hverdagen, er dette boka for deg. Gro Marie Woldseth har med «Til lading» gitt oss et velassortert verktøyskrin for opplading og litt egenomsorg midt i den tidsklemma mange lever med til daglig.

Bokas innholdsfortegnelse gir en ryddig og systematisk, nærmest oppskriftsmessig oversikt over forfatterens tanker og idéer synes jeg, og den kan sikkert like godt leses i sin helhet, brukes mer som oppslagsbok, eller (en kombinasjon av) begge deler. Hun deler også andre menneskers historier og erfaringer med oss i boka, noe som også passer godt inn i ei selvhjelpsbok. Forfatteren skriver et sted:

Jeg har funnet ut at jeg har laget altfor lite bråk i mitt liv. Følelser som holdes inne i lang tid, skaper spenninger og koster oss enormt med energi. Heldigvis er det mulig å øve seg opp i å anerkjenne følelsene og gi dem et hensiktsmessig utløp.

Dette sitatet synes jeg godt belyser og oppsummerer noe jeg kan kjenne meg litt igjen i og sikkert mange med meg. Litt konfliktsky tidvis er vi vel noen og enhver av oss? Kanskje bærer vi på bagasje fra oppveksten eller tidligere i livet som preger oss uten av vi er oss det så bevisst? Og kanskje trenger vi nettopp hjelp til å anerkjenne disse følelsene og la dem få det utløpet som forfatteren skriver om.

Hva er kjærlighet? Og hva er voksen ansvarlig seksualitet i praksis? Det kan være en begynnelse å stille spørsmål både i fellesskap hvor det er mye tradisjonsfokus, og fellesskap uten så mange refleksjonstradisjoner.

Gro Marie Woldseth peker også på at kjærlighet og seksualitet er så mangt for forskjellige mennesker og at varm og god seksualitet også er en god kilde til lading.

«Til lading» er full av gode tanker om og tips for å få det bedre i hverdagen. Anbefales!

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: